A varjas nő kalandjai

Varjú és kávé

Varjú és kávé

Táncoló fekete lakkcipő

2020. július 23. - A varjas nő

2019. március, este 8, kanapé. Telefonhívás. Semmilyen jeles nap nincs, sem születésnap, semmi, ami indokolná ezt a hívást. Egy valami igen - baj van Vele. 

 

Baj van.

 

Este 10, iroda. Útmutató a kollégáknak az ügyeim intézéséhez, egy darabig nélkülözniük kell.

 

Nagy baj van. 

 

Először nem ismerem fel. Aztán pörögnek a napok, megszokom a látványt, az ITO-ra hazajárok, naponta 60 perc. Megfésülöm, benedvesítem a cserepes ajkait, duruzsolok halkan, fogom a kezét és kérlelem. Nem érkezik válasz.

 

A napokból hetek lesznek, az orvos behívat. Mindent megtettek, elfogytak a lehetőségek, nem reagál. Készüljek föl. Végigcsorog egy könnycsepp az arcán. Az enyémen is. Az egyetlen, amit lát. 

 

Értesítem, akiket talán ő is szeretne, búcsúzzanak. Napi 60 perc, felosztva. Két 60 perc közt szereznem kell fekete ruhát, cipőt. Mást még nem tudok rendezni.

 

Újabb napok telnek, krónikus bel. Moribund állapot. Csak ne szenvedjen sokáig, meghasad a szívem.

 

3 hét, vége.

 

Újra dolgozom, a hétköznapok lassan visszarendeződnek. A csillogó, új cipőt belakja egy pók, míg hónapokkal később kilakoltatni nem kényszerülök. Bál van a faluban, kellene. 

 

Ő pedig visszalátogat, megköszöni az orvosoknak. 

"Uram, egy lyukas garast nem adtunk volna, hogy ma újra találkozunk." 

A bejegyzés trackback címe:

https://varjueskave.blog.hu/api/trackback/id/tr516043780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása